معرفی دفاتر پیشخوان

معرفی دفاتر پیشخوان خدمات دولت :

دریافت خدمات دولتی به صورت مساوي براي تمامي اقشار جامعه، شناسايي مجراهاي ارتباطي و تکثر کانال هاي ارتباطي، ايجاد ساز و كارها و بسترهاي لازم به منظور عرضه ي خدمات مناسب، در دسترس بودن مراكز خدمات و ... از جمله مهمترين موضوعاتي است كه هر دولت بايد به صورت تشكيلاتي براي آنها برنامه هاي شفاف و مشخصي ارائه كند.

کاهش فاصله ی مراکز خدمات با مخاطبان وتوزیع متناسب امكانات در شهرها وروستاهاي كشور، ضرورت ايجاد مراكز و دفاتري را در گستره شهرها وحتي در روستاهاي كشور براي عملياتي كردن اين خدمات، اجتناب ناپذير كرده است.

دفاتر پیشخوان که وظایفشان ارائه بخشي از خدمات سازمان هاي دولتي در تمامي نقاط شهري وروستايي است، از اين پس به نام "دفاتر پيشخوان خدمات دولت" شناخته مي شود.

درحال حاضر حدود ۱۶ هزار دفتر پیشخوان با عناوین مختلف، در کشور مشغول فعاليت هستند که نزديك به ۱۰ هزار واحد آن در روستاها و حدود ۶ هزار واحد ديگر در شهرها به عرضه ي خدمات دولتي از قبيل خدمات مخابرات، پست بانك ، آب و برق و گاز، ثبت احوال و.... مي پردازد. تجربه موفق واگذاري خدمات پستي ومخابراتي به دفاتر ارتباطي بخش خصوصي و الگوسازي براي فعاليت هاي مشابه در بخش خدمات تأمين اجتماعي، پليس +۱۰ و شهرداري تهران و تنوع يافتن انواع دفاتر در دست تأسيس، دولت و مجلس شوراي اسلامي را به آن داشت كه با مبنا قراردادن دفاتر سازمان يافته خدمات ارتباطي كشور كه شامل حداقل ۱۶۰۰۰ دفتر فعال در گستره شهرها و روستاهاي سراسر كشور مي باشند و تجميع تمامي خدمات قابل واگذاري به آنها در چارچوب نيازهاي روز افزون جامعه به انواع خدمات قابل دسترسي وتوزيع عادلانه اين خدمات در شهرها و روستاها ، با تدوين و ابلاغ قوانين وآيين نامه هاي لازم، بسترهاي قانوني را براي فعال سازي دفاتر پيشخوان خدمات دولت و بخش عمومي غير دولتي در سطح كشور با نظارت دستگاه هاي مسئول فراهم كنند.

دفاتر پیشخوان خدمات دولت با کار ویژه هاي بروکراتيك، اقتصادي و فرهنگي نقش بسزايي در تسهيل و تسريع خدمات عمومي دولت در قالب مراكز عمده ي خدماتي اعم از پست، پست بانك، مخابرات، آب و فاضلاب، توزیع نیروی برق، خدمات ارتباطاتی، ثبت احوال و بيمه و ... ايفا می نمایند.

ضرورت و اهمیت این دفاتر در سال هاي اخير بسيار مبين و روشن است و ماهيت و کاربرد اين دفاتر بر هيچ يک از مراكز اداري پوشيده نيست.

از جمله اهداف این دفاتر عبارت اند از : تجمیع خدمات عمومی و دولتي، صرفه جویی در وقت و هزینه مردم، جلوگیری از رفت و آمدهای غیرضرور و تمرکز زدايي و افزايش بازدهي در سرعت و کيفيت خدمات كشوري.

تاریخ به روزرسانی:
1396/02/07
تعداد بازدید:
5271
Powered by DorsaPortal