قابلیت های محیط زیست شهرستان سربیشه
یکی از وجه تسمیه های این شهرستان وجود منطقه و بیشه ای سر سبز و حضور تعداد زیاد پرنده سار بوده که به آن سار بیشه می گفته اند.
منطقه حفاظت شده درمیان و سربیشه
از مهمترین قابلیت های شهرستان، منطقه حفاظت شده درمیان و سربیشه می باشد که همه ساله پذیرای میهمانان و گردشگران می باشد.
در شمال شهر سربيشه و غرب شهرستان درميان بر اساس آگهي رسمي مصوبه شماره 284 شورايعالي حفاظت محيط زيست مورخ 12/11/86 بهعنوان منطقه حفاظت شده معرفي گرديد. اين منطقه با وسعت 79311 هكتار بين 59 درجه 35 دقيقه طول غربي تا60 درجه 1 دقيقه طول شرقي و بين32 درجه و 34 دقيقه عرض جنوبي تا 33 درجه عرض شمالي واقع گرديده است.
پوشش گياهي مرتعي از قبيل قيچ، نسترن وحشي، اورمک، اسپند، گز، کما، زول،کلاه ميرحسن، پرند، خارشتر، نخود وحشي، گون،گل ماهور،گل ميمون، زنبق، آويشن، سالويا،يال اسبي، پوا، چوبک، خارگوني،کاهوي وحشي، چرخه، کنگر، شکر تيغال، گل گندم، درمنه، تلخه.
گونه های جانوری منطقه مشتمل بر قوچ و ميش، گربه پالاس، گرگ، روباه، شغال، کفتار، خرگوش، تشي، انواع موش، زاغ بور، کبک، تيهو، کبوتر چاهي، قمري، عقاب دشتي، عقاب طلايي، دليجه، هما، کرکس، انواع مار و لاک پشت و ...
وجود گونه قوچ اوریال در منطقه موجب معرفی این منطقه در سطح بین المللی شده است و در سالیان گذشته نیز به علت امنیت بالای منطقه و مشاهده قوچ و میش های اوریال از فاصله نزدیک در هر زمان و هر فصلی از سال با صرف کمترین زمان ونیز فاصله کم تا مرکز استان ونیزبا توجه به جاذبه های گردشگری زیاد به طور مثال دو روستای نمونه گردشگری چنشت و ماه خونیک این شهرستان را به یکی از بهترین جاذبه های طبیعی وگردشگری طبیعی استان و کشور تبدیل کرده است.
با گذر از تنوع و پوشش گیاهی شهرستان اگر نگاهی اجمالی به مهم ترین گونه های جانوری و زیستگاه های موجود شهرستان سربیشه بیاندازیم از جنوب شرقی شهرستان و در بخش مرزی درح می توان به ارتفاعات ماهیرود و کوه کافری و صخره های سر به فلک کشیده خار تا ارتفاعات سد رزه درمیان و از مرز شهرستان نهبندان از ارتفاعات جیک و زیدر به صورت پیوسته تا ارتفاعات کوه های باقران و نیز ارتفاعات کوه های مومن آباد در شرق و مرکز به عنوان شاخص اشاره کرد که زیستگاه گونه هایی از پستانداران مانند کل و بز وحشی و قوچ ومیش اوریال، آهو، گرگ، کفتار، روباه و گربه سانانی مانند کاراکال، گربه پالاس، گربه شنی، گربه وحشی و پرندگان شاخصی مانند هوبره و زاغ بور و پرندگان شکاری مانند عقاب طلایی و انواع سارگپه ها، بحری و شاهین و هما، و دال و... می باشد. که با توجه به مرز مشترک با افغانستان شاهد مهاجرت و ورود گونه های دیگری از پرندگان و پستانداران از خاک افغانستان به این شهرستان هستیم. وجود تالاب ها و آبگیر هایی چون سد برکوه سد و رود خانه سیاهو رود خانه گزدز و ..... زمینه ساز پذیرایی بسیاری از پرندگان آبزی وکنار آبزی در فصول سرد سال می باشد . با توجه به اینکه مطالعه دقیقی بر گونه های جانوری وگیاهی شهرستان انجام نشده است وبا توجه به پتانسیل بالای شهرستان وهم مرز بودن با کشور افغانستان و وجود مناطق دور از دسترس که تا کنون فعالیت مطالعاتی و زیست محیطی چندانی درآن انجام نشده است با اختصاص وقت و هزینه بطور قطع شاهد گونه های دیگری از حیات جانوری وگیاهی وآشکار شدن ظرفیت های پنهان در شهرستان خواهیم بود .
سایر جاذبه های طبیعی و گردشگری شهرستان
ü چشمه آب گرم علم آباد
ü چشمه آب ترش
ü قلعه کهنه سربیشه
ü آبگرم گندگان
ü مسجد پخت
ü چشمه آب معدنی تناک
ü مسجد چهکندوک
ü چشمه آب معدنی سیاه دره
ü تپه چهکندوک
ü قلعه مود
ü قلعه چهکندوک
ü سنگ نگاره تنگل استاد
ü قلعه کهنه گزدز
ü قلعه قلاع مود
ü غار مراد
ü سنگ نگاره روستای بیژائم
ü قلعه کهنه بی مرز
ü غار چنشت
ü قلعه کهنه کهنج
ü روستای گردشگری ماخونیک
ü قلعه برکوه
ü روستای گردشگری چنشت